Web Analytics Made Easy - Statcounter

در یادداشت «استفن بل» که برای ژورنال لیبریشن انگلیس نوشته شده و یک نسخه از آن را در اختیار دفتر ایرنا در لندن قرارگرفته، آمده است: نمایندگان انصارالله (حوثی‌ها) و ائتلاف به رهبری عربستان در دوم ژوئن با تمدید دو ماهه آتش‌بس سراسری در یمن موافقت کردند. واضح است که این یک تحول خوشایند است، اما آیا به یک حل و فصل پایدار منجر خواهد شد؟

 استفن بل افزود: از دوم آوریل که دو طرف برای نخستین بار درباره آتش‌بس توافق کردند، حملات هوایی عربستان به یمن و حملات پهپادی و موشکی انصارالله به عربستان سعودی و امارات پایان یافته است، اما درگیری های محلی در یمن همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتش بس اولیه به گفته او، قرار بود با اقداماتی برای کاهش محاصره خارجی یمن از سوی ائتلاف به رهبری عربستان و رفع محدودیت‌های داخلی همراه باشد. برخی از این اقدامات تا حدی اجرا شده است. ائتلاف قرار بود به ۱۸ کشتی سوخت‌رسان اجازه ورود به بندر حدیده را بدهد که تاکنون ۱۲ کشتی از آن عبور کرده‌اند. ائتلاف قرار بود به ۲ پرواز غیرنظامی در هفته (در مجموع ۱۶ پرواز) از فرودگاه صنعا اجازه دهد که تاکنون ۳ پرواز انجام شده است.

به تعبیر «بل» وضعیت آتش بس در یمن جدید شکننده است، سازمان ملل به مذاکراتی که در اردن بین ائتلاف به رهبری عربستان، انصارالله و شورای رهبری ریاست جمهوری یمن جریان دارد کمک می کند. این گفت‌وگوها بر رفع محدودیت های داخلی و کاهش تنش نظامی تمرکز دارند اما آنچه برای تامین صلح باید حاصل شود، یک فرآیند سیاسی فراگیر است که همه احزاب و جامعه مدنی یمن را در بازسازی یمن مشارکت دهد. هنوز هیچ نشانی از پیشرفت در این زمینه وجود ندارد.

وی ادامه داد: مشکل اساسی این است که ائتلاف به رهبری عربستان و آمریکا هنوز آمادگی پذیرش اینکه انصارالله نقش مهمی در آینده یمن خواهد داشت، نیستند. جو بایدن با وعده پایان دادن به جنگ و تبدیل عربستان سعودی به یک "دولت منحوس" در انتخابات خود پیروز شد. اما در عمل با رژیم سعودی همراهی کرده است. او در آغاز سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که ایالات متحده به فروش تسلیحات جنگی به ائتلاف تحت رهبری عربستان پایان خواهد داد. اما تا پایان همان سال ۶۵۰ میلیون دلار موشک به سعودی‌ها فروخت.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی در ادامه خاطر نشان کرد که با ادامه محاصره یمن، بحران انسانی نیز ادامه یافته است. وی اشاره کرد: بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا، از جمعیت ۳۲ میلیونی، ۱۷ میلیون یمنی دچار ناامنی غذایی هستند که پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال به ۱۹ میلیون نفر افزایش یابد. سازمان ملل تخمین زده است که یمن به ۴.۳ میلیارد دلار برای کمک های بشردوستانه نیاز دارد، اما یک سوم این میزان را دریافت کرده است.

«بل» بر همین اساس تصریح کرد که هرچند آتش بس در یمن، شرایط ارسال کمک ها را بهبود می بخشد، اما فاجعه انسانی ایجاد شده توسط محاصره و جنگ را حل نمی کند.

وی با بیان اینکه رئیس جمهوری آمریکا رابطه با رژیم سعودی را بر نیازهای مردم یمن اولویت می دهد توضیح داد: رژیم سعودی برغم درخواست آمریکا تاکنون از افزایش تولید نفت خودداری کرده است. قیمت بنزین  در ایالات متحده در یک سطح بی سابقه است. بایدن از سقوط حمایت عمومی رنج می برد و در انتخابات کنگره با شکست مواجه است. برای همین او قصد دارد در ماه جولای به عربستان سعودی سفر کند. بایدن نه تنها می‌خواهد شاهد افزایش تولید نفت باشد، که می‌خواهد سعودی‌ها را برای توافق با رژیم اسرائیل متقاعد کند. در چنین شرایطی او احتمالاً به جای فشار بر سعودی ها برای پایان دادن به جنگ در یمن، امتیاز هم بدهد.

البته به گفته این کارشناس انگلیسی، یک حرکت جدی در داخل کنگره برای پایان دادن به دخالت ایالات متحده در جنگ یمن وجود دارد. در ۳۱ ماه مه، پیتر دیفازیو قطعنامه ای را ارائه کرد که به قانون اختیارات جنگی ۱۹۷۳ برای پایان دادن به مشارکت نظامی ایالات متحده در جنگ یمن استناد می کند. این اقدام توسط یک گروه فراحزبی شامل ۵۰ نماینده حمایت شده است.

وی ادامه داد: این هفته واشنگتن پست و پژوهشکده سکیوریتی‌فورس مانیتور تحقیقات مشترکی را در مورد دخالت ایالات متحده در جنگ منتشر کردند. این تحقیقات نشان داد که ایالات متحده قراردادهایی را برای فروش هواپیما، مهمات و تجهیزات مورد استفاده ۳۸ اسکادران با قابلیت حمله هوایی توسط ائتلاف (به رهبری عربستان) تایید کرده است. اگر کنگره بتواند به حمایت ایالات متحده از جنگ پایان دهد، ائتلاف عربستان، حیاتی ترین ابزار خود را برای حفظ جنگ از دست خواهد داد.

به تعبیر این کارشناس مسائل سیاسی، آنچه در ایالات متحده اتفاق خواهد افتاد احتمالاً برای آتش بس تعیین کننده است. وی افزود که هرچند سازمان ملل در مذاکرات صلح یمن میانجیگری می کند، اما در واقع از زمان آغاز جنگ قادر به تأثیر قاطع بر رویدادها نبوده است. دلیل آن این است که ایالات متحده، با حمایت دولت انگلیس، قطعنامه کاملاً یک طرفه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل را تصویب کرد که به انصارالله دستور می دهد تا از قلمرو یمن عقب نشینی و خلع سلاح کند و حکومت را به رئیس جمهوری فراری یمن واگذار کند.

«بل» در این یادداشت نتیجه‌گیری کرد دولت انگلیس که مدعی تلاش برای پایان دادن به جنگ یمن است،‌ در پیشبرد صلح شکست خورده و در عوض، سیاست خارجی ایالات متحده را از طریق فروش ۲۲ میلیارد پوند سلاح به عربستان دنبال کرده است.

وی از اینکه پارلمان انگلیس از زمان اعلام آتش بس در یمن، فرصت برای بحث درباره تحولات این کشور را پیدا نکرده انتقاد کرد و نوشت: به نظر می رسد انتظار برای واکنش ایالات متحده، اوج خرد دیپلماتیک نمایندگان انگلیس باشد.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی نوشت: در این شرایط، جنبش‌های ضد جنگ و ضد امپریالیستی در انگلیس لازم است که تمام توان خود را برای برجسته کردن ضرورت رسیدن به صلح پایدار در یمن بکار گیرند.

برچسب‌ها سازمان ملل متحد یمن عربستان سعودی ایالات متحده آمریکا انگلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد یمن عربستان سعودی سازمان ملل متحد یمن عربستان سعودی ایالات متحده آمریکا انگلستان ائتلاف به رهبری عربستان برای پایان دادن ایالات متحده عربستان سعودی سازمان ملل آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۸۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریه تایم: حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!

بایدن ژاپن و هند را کشورهای «بیگانه هراس» خواند که از مهاجران استقبال نمی‌کنند.

به گزارش جماران؛ به نقل از نشریه تایم، رییس جمهوری آمریکا؛ جو بایدن در یک سخنرانی تازه، ژاپن و هند را کشورهای «بیگانه هراس» خواند که از مهاجران استقبال نمی‌کنند و این دو کشور را با چین و روسیه در یک ردیف قرار داد.

این اظهارات، در یک رویداد جمع‌آوری کمک‌های مالی، تنها سه هفته پس از آن بیان می‌شود که کاخ سفید میزبان فومیو کیشیدا؛ نخست وزیر ژاپن برای یک دیدار رسمی در ایالات متحده بود که طی آن دو رهبر آنچه را که بایدن «اتحاد ناگسستنی»، به ویژه در مورد امنیت جهانی خواند، جشن گرفتند. علاوه بر این؛ کاخ سفید تابستان گذشته از نارندا مودی؛ نخست وزیر هند در یک سفر دولتی به آمریکا، استقبال کرد.

گفتنی است؛ ژاپن مهم‌ترین متحد ایالات متحده در شرق آسیا است و هند، یکی از پیشروترین اقتصادهای جهان و یک شریک حیاتی در هند و اقیانوس آرام برای ایالات متحده به حساب می‌آید.

بایدن در این سخنرانی گفت: انتخابات آتی ایالات متحده  برای «آزادی، آمریکا و دموکراسی» است و اقتصاد این کشور به خاطر وجود شما و بسیاری دیگر در حال رونق است و دلیل آن به این خاطر است که ما از مهاجران استقبال می‌کنیم.

بادین در بخش دیگری از صحبت‌های خود می‌گوید: چرا چین از نظر اقتصادی به شدت در حال توقف است؟ چرا ژاپن مشکل دارد؟ چرا روسیه؟ و چرا هند آنگونه که باید به توسعه نمی‌رسد؟ چراکه آن‌ها بیگانه هراس هستند. آن‌ها مهاجران را نمی‌خواهند. اما مهاجران کسانی هستند که ما را قوی می‌کنند و ما هجوم کارگرانی را داریم که می‌خواهند این‌جا باشند و به ما کمک کنند.

 

گاف بایدن

این در حالی است که هنوز هیچ واکنشی نه از سوی دولت ژاپن و نه از سوی دولت هند اعلام نشده است. با این حال، جان کربی؛ سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید روز گذشته در رابطه با صحبت‌های بایدن در مورد متحدان آسیایی آمریکا گفت: «بایدن در مورد موضع ایالات متحده در قبال مهاجرت صحبت‌های گسترده‌ای کرده است و متحدان و شرکای ما به خوبی می‌دانند که بایدن چگونه برای آن‌ها ارزش قائل است. دوستی، همکاری و توانایی آن‌ها در طیف وسیعی از موضوعات و نه فقط مربوط به امنی، برای آمریکا مهم است. آن‌ها می‌دانند که بایدن تا چه اندازه به ایده اتحاد و مشارکت با متحدان ارزش می‌دهد.»

 

ژاپن

گفتنی است؛ ژاپن به مشکلات کاهش جمعیت خود اذعان کرده است و بر اساس داده‌های منتشر شده در ماه فوریه، تعداد نوزادان متولد شده در این کشور در سال 2023 برای هشتمین سال متوالی کاهش یافته است. کیشیدا نرخ پایین زاد و ولد در ژاپن را بزرگ‌ترین بحرانی که ژاپن با آن مواجه است، نامیده اما این کشور مدت‌هاست که به موضع درهای بسته‌تر در قبال مهاجرت مشهور است.

 

هند

در همین حال، جمعیت هند افزایش یافته و به بزرگ‌ترین جمعیت جهان تبدیل شده است و سازمان ملل اعلام کرده است که هند در مسیر رسیدن به 1.425 میلیارد نفر است. البته جمعیت هند نیز جوان‌تر است. در اوایل سال جاری، هند قانون جدید شهروندی را تصویب کرد که به سرعت تابعیت هندوها، پارسی‌ها، سیک‌ها، بودایی‌ها، جین‌ها و مسیحیان را که از افغانستان، بنگلادش و پاکستان به هند فرار کرده بودند، وضع کرد. اما این قانون، مسلمانان را که در هر سه کشور اکثریت هستند، مستثنی می‌کند و این اولین بار است که هند معیارهای مذهبی را برای شهروندی تعیین می‌کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • نشریه تایم: حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • آستین: نیرو‌های روسیه در نیجر به نیرو‌های آمریکایی دسترسی ندارند
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند